Psie súťaže

14.05.2014 15:16

S ÚŤAŽE

Súťaže, ktoré sa konajú v popoludňajších hodinách po skončení posudzovania v jednotlivých výstavných kruhoch.

Chovateľská skupina - do súťaže môže chovateľ prihlásiť chovateľskú skupinu najmenej troch jedincov rovnakého plemena, sfarbenia a veľkosti, ktoré boli na tejto výstave posúdené. Nemusia byť v majetku chovateľa, musia však pochádzať z jeho chovateľskej stanice a z rozličných vrhov, najmenej od dvoch rôznych matiek alebo otcov. Pes alebo suka môžu byť prihlásené len do jednej chovateľskej skupiny. Vystavovateľ je povinný na požiadanie chovateľa požičať svojho psa do uvedenej súťaže.
Najkrajší pár psov - do tejto súťaže môže vystavovateľ prihlásiť svojho psa a svoju suku rovnakého plemena, ktoré boli posúdené na tejto výstave. Určí sa poradie prvých troch párov.
Dieťa a pes - do súťaže možno prihlásiť deti vo veku od 6 do 9 rokov. 
Junior handling - do tejto súťaže môže vystavovateľ prihlásiť  dieťa  a  svojho psa, ktorý bol na výstave posúdený, resp. i deti so psami, ktoré nie sú prihlásené  na výstavu. Súťaží sa v dvoch vekových kategóriách, deti od 9 do 13 rokov a od 14 do 17 rokov. Určí sa poradie prvých troch najlepšie zohratých dvojíc.
Najkrajší dorast pes a suka - do súťaže nastupujú psy a suky, ktoré získali ocenenie veľmi nádejný. Určí sa poradie prvých troch jedincov.
Najkrajší mladý pes a suka - do súťaže nastupujú osobitne psy a suky, ktoré získali CAJC. Určí sa poradie prvých troch jedincov.
Najkrajší veterán - do súťaže nastupujú jedinci, ktoré v triede veteránov získali ocenenie výborný 1.

späť na články

—————

Späť